Divider

29 januari 

vanmorgen zijn we op visite geweest in Leystad. Was weer erg gezellig. Eran het zoontje van mijn nicht  is even oud als chenna (2 weken onger) we hebben toen ze een paar weken oud waren foto's gemaakt. en zie hier het verschil.
Eran en chenna  Chenna en eran vandaag

nog een paar foto's van vandaag

Chenna kon steeds niet op een loopauto ze viel er steeds af en kon geen balans houden. ze heeft voor haar 1ste verjaardag een auto gekregen met van die steunen eromheen maar ook hiermee viel ze steeds om maar in het ziekenhuis ging het ineens wel goed en eran had ook een leuk auto dus ik heb hem ook maar weer even van zolder gehaald en het gaat erg goed. Kan je dus wel erg goed merken dat Chenna dan daarin toch weer een stukje vooruit is gegaan.

 

Divider

28 januari 

Vanmorgen gelijk even naar de kinderafdeling gebeld en we konden gelijk komen. We kwamen net op de kinderafdeling en chenna zag die witte jassen en zette het gelijk op brullen. Ze weet het precies. Toen de witte jas weer weg was werd ze al weer een stuk rustiger. Even bloed prikken nou dit was ook helemaal niet leuk want toen waren er 2 witte jassen. Ze heeft het helemaal gehad met het ziekenhuis. En toen heel lang wachten op de uitslagen. De uitslagen waren er al snel maar we moesten wachten op de dienstdoende kinderarts. En ja hoor wat ik al vermoede chenna zat veel te laag. Ze krijgt normaal 2x 5 ml en nu moet ze 3x 7 ml. woensdag weer even bloed prikken. Toen weer lekker naar huis. Chenna was zo moe geworden van al dat gebrul dat ze in de auto al in slaap was gevallen. We zouden vanmorgen naar lelystad maar dat hebben we maar even verplaats naar morgen.

Divider

27 januari 

Chenna was vandaag weer erg moeen haar ademhaling is ook weer erg. Ze ademd normaal ook wel wat in etapes maar nu is het wel erg. Mischien dat ze hier ook wel zo moe van wordt ik heb haar vanavond maar was meer natriumbicarbonaat gegeven want ik heb het gevoel dat ze weer erg zuur aan het worden is. Morgen vroeg even bellen met het ziekenhuis.
Chenna lekker hangen bij Beppe ze was super moe Maudi lekker liggen bij tante Tamara

Divider

26 januari 

Maudi is vanmorgen weer even naar school geweest. En toen ze thuis kwam stapte ik even later in de auto en ging ik richting haar school i.v.m de uitslagen van het onderzoek wat ze bij Maudi hebben gedaan. Dit onderzoek was nodig om te kijken op welk niveu Maudi zit. en dit hebben ze weer nodig voor het toewijzen van een school.  De resultaten waren heel herkenbaar. Toen ik thuis kwam hadden de dames al lekker warm gegeten. we gaan nu smiddags warm eten want chenna is de laatste tijd erg moe en is savonds te moe om te eten. Savond hoorde ik steeds sirenes dit was wel dicht bij. maar kon niet echt plaatsen waar het weg kwam. Chenna werd ineens weer erg moe dus die lekker naar bedje gebracht en ik was net beneden en toen vloog er een traumahelicopter laag over vliegen en die keerde weer en zette toen de landing in. dit was wel erg dicht bij. Mijn Moeder is wezen kijken en die belde even later op en de helicopter is geland op het veldje in de straat schuin voor ons  en er waren 2 jongens door het ijs gezakt. 1 hadden ze er al uit en die andere waren ze nog aan het reanimeren. Later hoorde ik dat hij het niet gehaald heeft.......

 

 

Divider

25 januari 

Divider

24 januari 

 
Maudi ben je een beetje moe?................................................Nee hoor
Zusterliefde

Divider

20/21 januari 

Wat zullen we gegeten hebben????

Divider

19 januari 

 
Chenna lekker zitten bij de vissen Waarom zou je ook de beker vasthouden

Klein monstertje

 

 

Divider

18 januari 

Vanmorgen was het weer zwemochtend op de peutergroep we zijn hier niet heen gegaan omdat Maudi nog niet mag zwemmen. Vanmiddag zijn de hechtingen er uitgehaald. Je kon zien aan Maudi haar gezicht dat ze het niet leuk vond en het vervelend was maar ze gaf geen kik. Maudi is af en toe zo hard voor haar zelf waarom gaat ze gewoon niet lekker huilen. Het mag af en toe best wel even. ze geeft ook niet snel aan wanneer ze pijn heeft Chenna kan zo bij haar hele plukken haar uit haar hoofd trekken zonder dat Maudi 1 spier vertrekt. Ze heeft een keertje een staartje ingekregen op de markt. (Z'n indianen vlechtjes ze wikkelen dan draadjes om je eigen haar heen) en die heeft ze zelf er maar even uitgetrokken met haar en al en geen kik maar wel een kale plek. 

Het zag er allemaal wel goed uit. Ze had wel wat wildvlees maar hier doen ze nog niks aan. en ze hebben de 3 hechtingen verwijder. de hechtingen in haar naveltje waren vanzelf al opgelost.

Divider

16 januari 

Chenna kan ook al staartjes in. en is hier druk aan het boekje lezen.

Divider

15 januari 

 
Chenna even rijden in de rolstoel van Maudi op een of andere manier vind ze deze lekkerder rijden dan haar ''eigen'' gele Maudi even lekker aan het verven 
Het was lekker weer dus even lekker een frisse neus halen in het bos

Maudi even over een boompje heen tillen die over het pad lag. Daarna tilde ome Marco haar ook nog even op. dit vond ze wel leuk

Maudi krijgt omdat ze ze zelf niet kan pakken een dennenappel van Caithline Chenna lekker zitten op een stoel 
Caithline ook even zitten op de stoel Met zijn allen in de trein
Chenna vind het allemaal wel best en zit er lekker warm bij Maudi met tante Tamara in de trein

Maudi in haar rolstoeltje en Caithline die haar rolstoeltje heeft ''ingepikt'' omdat Maudi het laatste stukje getild wilde worden vond Caithline het ook wel een leuk om in de rolstoel van Maudi te rijden.

Divider

14 januari 

wat een lol je kan hebben met een majo

Divider

13 januari 

Vanmiddag kwam diva het hondje van Miranda even op visite.Chenna vond dit wel leuk en was ineens weer helemaal wakker. Maudi vond het ook wel leuk en riep toen ze thuis kwam van school gelijk divaaaaaaaaaaaaaaaaaa. 
Chenna achter diva aan  Diva bij chenna op de loophulp
Maudi heeft net een mooie tekening geverfd en nu even lekker wat drinken Even kijken of er nog wat op tv is. Ze weet precies welk knopje ze moet gebruiken en als k3 op tv is dan weet ze ook wel hoe hij harder moet.

Even lekker tv kijken

 

Divider

10 januari 

Gisteren zijn ze dan eindelijk begonnen met de aanbouw. Gisteren hebben ze alles gemeten en overal paaltjes neer gezet en vanmorgen zijn ze begonnen met heien dus hebben we vannacht bij mijn ouders geslapen want dan kunnen de dames als ze dit willen lekker uitslapen en hebben we geen last van het lawaai. ook weer een voordeel dat mijn ouders zo dicht bij slapen. we gaan weer thuis slapen als het ergste lawaai een beetje achter de rug is.

 

Divider

5 januari 

Gisteren die invlechten en vanmorgen werd ze wakker en toen .....Ja kijk zelf maar 

Divider

5 januari 

Maudi had vandaag 2 invlechten in . Ja dat kan nu eindelijk. Door de sonde voeding gaat ook haar haar groeien. Wou er een foto van maken maar Maudi had de grootse lol met ''tijtie''

Divider

3 januari 

Vanmiddag weer op controle in Sneek. Maudi vond het allemaal wel leuk maar Chenna vond het allemaal maar niks en begon al te brullen toen we de kamer binnen kwamen en het was al helemaal mis toen ze ook nog moest worden uitgekleed en gewogen en gemeten werd. Ze heeft het helemaal gehad met het ziekenhuis . De dames zijn lekker gegroeid en Maudi neemt sinds ze sonde voeding heeft een inhaal stag op haar leeftijdsgenootjes en zit nu niet eens zoveel meer onder het gemiddelde. 25-08-05 was ze 11,1 kg en 86 cm en nu was ze 12,5 kg en 90,3 cm.  Chenna was 26-10-05 8130 g en nu was ze 8815 g Chenna heeft nu sinds de 28ste geen sonde meer in dus even opletten dat ze wel blijft groeien en genoeg binnen krijgt. Alles was weer goed en we konden weer lekker naar huis. 18 januari worden de hechtingen er uitgehaald.

Divider

1 januari

Maudi en Chenna hebben door het vuurwerk heen geslapen, het is een wonder want er zaten beste knallen tussen. Ze werden wakker toen het wat rustiger werd. Maar gingen weer snel slapen. maar vanmorgen waren ze half 7 al weer wakker. ik had toen nog wel even willen blijven liggen maar goed
Divider