Juli 2006

Home

04/07/06Vandaag zijn we met zijn allen naar het strandje geweest in Joure. Maudi vond het erg leuk. het bootje vond ze eerst een beetje eng maar daarna was ze er niet meer uit te krijgen.
Maudi achter het stuur op naar het strand  Lekker in het bootje

06/07/06Vanmorgen ging Maudi zoals altijd erg vrolijk in de taxi richting school. Maar om half 1 belde de school op dat Maudi had overgeven en of ik haar kon ophalen maar natuurlijk je kan beter thuis zijn als je ziek bent dus ik ben gelijk de auto ingestapt en richting school gereden. toen ik bij Maudi in de klas kwam trof ik daar een hele andere Maudi aan dan de Maudi die lachend met de taxi mee ging. Ze zat op schoot bij de juf voor de waaier en ze reageerde niet eens op dat ik er was ze zakte steeds weg en draaide met haar ogen. en erg afwezig en reageerde niet op vragen. Toen ik haar hoorde ademhalen wist ik al genoeg die is ontregeld. dus dat werd weer naar het ziekenhuis. maar ik durfde haar niet alleen mee te nemen in de auto maar mijn moeder was in de drachten dus die gebeld en die wam er gelijk aan. Verpleegkundigen van school waren ondertussen ook gekomen en die hebben haar even bekeken en getempt. en na vele telefoontjes is besloten om niet naar Sneek te gaan naar het ziekenhuis maar naar drachten dit was veel dichterbij.mijn moeder was ondertussen ook gearriveerd en ook daar reageerde ze niet op er werd een ambulance gebeld en we zijn met sirene en lichten richting drachten gereden.  daar is ze onderzocht en geprikt er werd een infuus geprikt en ze kreeg glucose en hier knapte ze al en beetje van op maar ze was er nog lang niet. mijn vermoeden klopte Maudi was ontregeld door het overgeven.  er werd natriumbicarbonaat door het infuus en ze knapte al snel op dit ging erg snel volgens de kinderarts veel te snel omdat het dan ook de andere kan opslaan maar Maudi voelde zich al weer  een stuk beter. het ademhalen was weer een stuk beter. nadat ze helemaal lek geprikt was ging ze naar haar kamer. ze moest nog wel aan het infuus blijven en ook aan de monitor voor zuurstof/pols/hartslag enz enz. Maudi wilde steeds graag was drinken maar dit kwam er net zo hard weer uit dus daar maar gestopt aan het eind van de middag voorzichtig begonnen met de sondevoeding en dit ging gelukkig wel goed.Maudi was bekaf van dit alles en is vroeg gaan slapen.

07/07/06 Maudi heeft de nacht redelijk goed geslapen en was al weer een heel stuk beter. maar nog niet de oude ze was nog misselijk en wilde al wel zitten en ging ook weer lekker spelen maar met af en toe zag je gewoon dat ze niet lekker was en dan ging ze ook hangen op het kussen.na overleg met de kinderarts in Sneek is besloten dat ze nog niet naar huis mocht maar ze kon wel overgeplaatst worden naar Sneek. dus werd er een ambo besteld en om kwart over 11 gingen we richting Sneek.

Maudi krijgt wat drinken van Tante Petra Maudi bij beppe op schoot
Maudi werd stevig in de riemen vast gemaakt
niet alleenMaudi moest in de riemen maar ook haar tijtie (tijgertje)
Maudi kreeg ook nog een beer van het personeel
In Sneek ging het al snel weer beter het infuus mocht er af en Maudi was weer vrij Lekker op de fiets met tante Tamara
Lekker slapen (tijtie moest op mijn bed liggen) Maudi aan de wandel met de kinderwagen en tijtie heeft ze onder de arm
08/07/06 Maudi voelde zich vandaag weer erg goed en nu was het wachten op de kinderarts zodat die ons kon vertellen dat we naar huis konden.

10/07/06 Vandaag weer een jaartje ouder geworden ben nu al weer 26 jaar. heb het verder niet gevierd hier had ik niet zoveel zin in.  Vanmorgen even naar Beetsterzwaag geweest voor de meeloopdag van Maudi. En het gaat heel goed met Maudi. In februari is Maudi verhuist van de peutergroep naar school en ze heeft toen een aantal test gemaakt en hier wam uit dat Maudi eigenlijk te slecht was voor deze school. maar ik heb toch besloten om haar naar deze school te laten gaan omdat ook alles voor haar vertrouwd was en als het dan niet ging dan kon ze als nog naar drachten. Maar ik kreeg nu te horen dat Maudi het super doet n ze mag op deze school blijven ze zit nu op het niveau van de school. Het gaat dus heel goed.madam is een echt boefje aan het worden. Maudi doet nu ook meer haar best met ergo ze kan nu veel beter met een joystick overweg en  Ook in de klas doet ze goed mee met de klas alleen vind ze het buiten niet zo leuk.ik denk dat het te druk is ze is dan het overzicht kwijt ook vind Maudi het niet leuk als andere kinderen aan haar rolstoel komen. Maudi heeft vandaag een goudhamstertje gekregen. en ze is er zo blij mee ze heeft hem belle (van het beest) genoemd. Maudi is vandaag lekker thuis gebleven en morgen gaat ze ook niet naar school maar woensdag wel weer.

Maudi aan het bellen. Met belle naast haar op de bank Maudi zit lekker in het pas gemaaid gras
Lekker verven en van al dat verven wordt je toch ook erg vies

12/07/06 Vandaag is Maudi weer naar school geweest en het ging goed.ze heeft lekker gespeelt en kwam met vele babbels thuis. Ze heeft wel even geslapen in de taxi. Ze heeft vanmiddag weer aan het verven geweest en weer een mooi schilderij gemaakt.

13/07/06 Vanmorgen weer naar Beesterzwaag geweest en toen ik daar aankwam was Maudi lekker buiten aan het spelen met haar klas. Maudi Haar ogen zijn onderzocht en die waren helemaal goed. Maudi heeft nog haar nieuwe klas laten zien en toen ben ik weer naar huis gegaan. Even snel wat drinken en toen naar het ziekenhuis daar had ik een gesprek met de kinderarts over Chenna en Maudi

in haar stoere jurk Maudi heeft het helemaal met het zand en vanmorgen was het eerst wat ze zei ''Maudi zand spelen'' dus zat ze vanmorgen al om half 8 in haar pyjama in het zand
lekker schommelen stoere meid
hi hi Maudi is op school gevallen en nu heeft ze een hele wond op haar lip
lekker zwemmen op de fietst met de k3 bandana
lekker in het gras liggen lekker buiten spelen ik was bezig om dit tuin zetje te schilderen maar dat lukt zo niet
scheetje op het strand Joure
15/07/06 Vandaag zijn we naar de kinderboerderij geweest samen met beppe, tante Tamara, ome Marco, caithline en jeffry(het broertje van caithline)

Maudi vond de meeste dieren dood eng zoland ze geen lawaai maakte en niet te dicht bij vond ze het wel goed. de speeltuin vond ze wel geweldig. hier onder een klein deel van de 136 foto's die gemaakt zijn

Maudi is hier naar 2 hele dikke vieze varkens aan het kijken Lekker in de schommel
En dit was ook een hele lekkere schommel dit ding draaide en moest je niet te lang op zitten
lekker rondjes draaien
Die nep koe vond ze geweldig samen met caithline op de draaimolen
op een van de vele glijbanen waar Maudi op geweest is samen met mamma op de foto
Er zaten 3 kleutertje samen op en boom
lekker op de bank zitten en kijk eens waar Maudi haar voeten zijn lekker spelen met water
lekker slapen op het bootje Maudi kroop door het hele bed
morgens bij mamma op schoot aan het spelen met de mobiel van Miranda kieken boe
Maudi wil ook bruin worden maar dat is helemaal niet nodig Maudi is al heel bruin (en dat zonder in de zon te zitten
Stoere Maudi. Maudi vond het zwemmen geweldig en wilde ook niet meer uit het water
20/07/06 Maudi was moe en ik bracht haar naar bed en nadat ik haar een verhaaltje had voorgelezen ging ik even haar sonde klaarmaken en toen ik weer terug kwam lag er al een te slapen en ja wel met de zonnebril nog op. ik heb de sonde aangesloten en de bril afgedaan en madam sliep gewoon verder. die was dan echt wel moe.

Ik was helemaal vergeten te vertellen dat Maudi ook in het jaarverslag staat van de Friesland zorgverzekering samen met de directeur van de school. Ik wist al dat Maudi er in zou komen omdat ze mij toestemming hebben gevraagd en ik had de foto al gekregen. maar wanneer hij uitkwam wist ik niet Maar een paar weken geleden toen we op controle waren in het ziekenhuis had de kinderarts de pagina er al uit gehaald. dus we zijn gelijk maar even langs het kantoor van de friesland gereden en gevraagd om ook een jaarverslag we hadden de foto dan wel maar ik wilde ook weten waar het in stond. en een dag later lag hij op de deurmat.dit is de foto met daarnaast een stukje over school