Home

01-03-06

Maudi en chenna wilde niet meer uit de buggy. Maudi zoekt even een leuke zender op en kijk eens wat chenna doet. (ze staat in de buggy)

De grootste lol

02-03-06

Maudi is vandaag voor het eerst een hele dag naar school. Ik had verwacht dat ze helemaal moe zou thuis komen maar dit was juist niet zo. Ze had in de taxi een klein tukje gedaan en daarna heeft ze de grootste lol gehad met een jongen die ook bij haar in de taxi zit. toen ik haar uit de taxi wilde halen zat ze hand in hand ha ha. volgens mij heeft ze al een vriendje gevonden. Ze heeft goed gegeten en had veel babbeltjes ik kon niet echt merken dat Maudi een hele dag naar school was geweest. ze wilde na het eten ook helemaal niet naar bed, maar toen ze eenmaal boven was was alles goed en toen ik naar beneden liep en de camera aan deed zag ik dat ze de ogen al dicht had. Morgen nog 1 ochtend naar school  en dan is het al weer weekend en kan ze weer lekker uitslapen. Chenna heet vandaag de hele dag niet overgegeven. 

03-03-06

Vanmorgen is Maudi weer naar school geweest. en om 1 uur was ze weer lekker thuis. Chenna heeft vannacht weer overgegeven. wanneer zal het eens stoppen.

Vanmiddag kregen ook nog bezoek uit duiven nog voor de verjaardag van Maudi,  het was weer erg gezellig en Maudi en chenna hebben er weer een heleboel speelgoed bij.

Maudi pakt samen met Elian het cadeau uit. Tante ilona kijkt even mee
Jara help chenna even met haar cadeau
Met zijn allen in de bedbox

Even knuffelen met Elian

21-03-06

Chenna is vandaag voor het eerst naar de robbedoes geweest. ik vond het zelf erg goed gaan. Ik weet nog wel dat Maudi voor de eerste keer moest en die wilde alleen maar bij mamma op schoot en heel veel huilen en ik had van chenna het weer veel erger verwacht maar het ging juist erg goed. Ze ging lekker op de grond spelen therapeuten konden haar oppakken. ze was wel wat stilletjes maar goed het is ook allemaal erg nieuw voor haar. aan het eind van de middag was ze ook wel moe. aan het eind van de middag hebben we Maudi ook even opgehaald van school en gingen we weer richting huis. Maudi is vandaag op schoolreisje geweest naar de schaapskooi in Drenthe en zoals ik van de juffen heb begrepen vond Maudi dit niet zo leuk. De schaapjes maakte te veel lawaai. Thuis gekomen stonk het erg naar verf dus snel een raam open gezet en zijn we lekker naar Tante Miranda gelopen want in die verf lucht zitten is niet echt gezond. De aanbouw is bijna klaar ze zijn nu echt met het afwerken bezig. De schilder is vandaag geweest en die verf het plafon en de kozijnen. en dan is het nog wachten op de deur van de badkamer. en dan komen ze nog lang van de gemeente en de woningstichting om het allemaal goed te keuren en dan kunnen wij er in bezig. 

Morgen weer even naar Nijmegen voor de controles. Eerst naar de metabole arts dan naar de diŽtiste en dan nog een keer naar chirurgie dus weer een drukke ochtend.

22-03-06

vandaag was het weer een dagje Nijmegen. Vanmorgen zaten we al om 8 uur in de auto richting Nijmegen. We waren mooi op tijd. We moesten nog even wachten in de wachtruimte en de dames hebben hier een leuk boekje gelezen.

We moeten eerst naar de arts. Maudi was gelijk erg enthousiast toen ze Marije zag. eerst even wegen en meten. en daarna de controles, voor de eerste keer moest chenna niet huilen tijdens de controles. en Maudi was lekker op de praatstoel ze verbeterde de arts even toen ze zei dat Maudi mooie schoenen maar Maudi zei dat dit geen schoenen waren maar laarsjes. Maudi zat lekker in haar velletje. 

Chenna zit hier lekker bij beppe op schoot terwijl Marije even naar haar luistert. 

Daarna moesten we naar de diŽtiste. Maudi was wel gegroeid in de lengte maar niet in gewicht, Maudi krijgt nu nachts wat meer sonde voeding. Met chenna haar voeding was alles nog goed en zolang ze nog zelf goed groeit mag ze van de sonde voeding afblijven. Toen moesten we nog even naar chirurgie we moesten nog even wachten in de wachtkamer. Maudi zag een vrouw zitten met een baby'tje en reed hier heen ze vond het reuze interessant. De vrouw vond het ook wel gezellig en kletste leuk met Maudi en Maudi mocht zelfs de baby op schoot dit was wel een beetje eng maar toch ook wel leuk.

Bij chirurgie werd er even gekeken naar de sonde (mickey button ) en er werd ns uitgelegd hoe ik deze zelf kan vervangen na 4 maanden of wanneer hij geknapt is. Het eruithalen en het inbrengen was wat vreemd maar zeker niet moeilijk dus dat moet wel lukken. en toen weer lekker naar huis. De dames waren bek af en hebben lekker geslapen in de auto. 16.15 waren we weer thuis. snel even wat eten maken en dan was het al weer bedtijd. Morgen gaan de beide dames weer naar Beetsterzwaag.

.

23-03-06

Vanmorgen was Maudi een beetje vroeg wakker. ze was erg vrolijk en wilde wel weer naar school. Vanmiddag mocht chenna ook weer spelen op de robbedoes en net als dinsdag ging het ook nu weer goed. ze is nog wel wat stilletjes maar goed ze moet ook nog wennen. Ze hebben gekeken hoe chenna blz kan omslaan i.v.m welk soort fotomapje. Dit is zeg maar de voor loper van de pictomap. Met therapie lekker op de fiets gezeten en op een loopauto. deze had eerst alleen maar een achteruit maar even later kwam ze er ook achter dat deze ook een vooruit had. Het was mooi weer dus even met zijn allen naar buiten. Chenna vond het erg leuk en telkens als we stopten riep de dame ''rijde'' ''rijde''  na school Maudi nog even ophalen en toen lekker weer naar huis.

24-03-06

Vandaag was er geen school maar ijssportdag in thialf. Er waren allemaal spelletjes wat de kleintjes konden doen. voor de oudere kinderen waren weer andere activiteiten  Ik had ook de slee mee genomen en thuis was ze hier niet vanaf te krijgen maar eenmaal op het ijs wilde ze er niet meer op, Nou dan maar met de rolstoel op het ijs. Ze werd door verschillende mensen geduwd en dit vond ze geweldig.Er waren ook allemaal bekende schaatsers aanwezig. Ik had mijn schaatsen niet mee genomen want die lagen stomp te worden op zolder want het was al weer een hele tijd geleden dat ik geschaatst had. De laatste keer was nog op het internaat. Ik heb schaatsen gehuurd en nou ik heb het geweten hoor dat het zo lang geleden was. dus ook niet echt lang op gestaan. wordt toch wel weer eens tijd om hier wat aan te doen en ik ga binnenkort een keertje metTamara schaatsen in thialf(als er een keertje een gaatje in de overvolle agenda komt). Ik had verwacht dat Maudi al snel weer naar huis wou (kou, moe) maar nee hoor madam vond het zo leuk die wou helemaal niet naar huis. nadat ze door verschillende mensen geduwd was wilde ze het ook eens zelf doen en heeft een heel rondje alleen gereden. iedereen vroeg of ze Maudi mocht duwen en dan riep Maudi heel hard "" Maudi zelfde doen''  Na het rond nog even op de foto voor school. Deze foto's zijn te zien op de site van school Lyndensteyn  (  http://www.schoollyndensteyn.nl/fotos/2006/index.htm ) en dan staan er foto's bij ijsfeest thialf en bij '' op de arrenslee in thialf'

Maudi samen met henny blik gooien ze schrok heel erg van de blikken die vielen Lekker rondje rijden
Maudi op het ijs Hoi

Kanjer

Middags kwam welzorg ook nog even langs om de aangepaste buggy afgeleverde. De dames wilden er niet meer uit en dus maar even lekker naar buiten met de nieuwe buggy. Even een lekker stukje gelopen en toen nog even naar pake en beppe om de buggy te laten zien. Maudi voelde zich erg goed en ging zelfs staan in de buggy. Gelukkig was het foto toestel in de buurt en gelijk maar foto's genomen want dit is natuurlijk super knap van Maudi. 

28-03-06

Chenna vandaag voor de 3e keer naar de robbedoes en ook nu ging het weer goed. ben zelfs even uit de groep geweest ze vroeg wel steeds naar mij maar speelde daarna weer lekker verder. Bij het fruit eten af en toe even voelen of ik nog wel naast haar zat ha ha ha ha. Morgen (woensdag) zwemmen met de robbedoes en donderdag blijf ik er niet meer bij dan moet ik naar Maudi haar zwemmen kijken. maar ik verwacht wel dat dit goed gaat.

Chenna in de schommel maar wil toch liever fietsen

Chenna op de fiets

29-03-06

Vandaag was het voor chenna de eerste keer zwemmen met de robbedoes. Nou ik had er een hard hoofd in omdat ze thuis alles bij elkaar krijst als ze het badje in moet. Maar het ging veel beter dan verwacht. Ze vond het eerst niet echt leuk en hielt me er stevig vast en wat snotteren maar het viel allemaal reuze mee en even later kon er ook al weer een lachje af. Met de muziek vond ze het ook allemaal een beetje vreemd maar toch ook wel leuk. Ja het is ook allemaal nieuw voor haar en het is nog even wennen.

30-03-06

Vanmiddag is chenna voor het eerst helemaal alleen op de robbedoes geweest en het ging best goed. Ze heeft therapie gehad en ze is lekker wezen fietsen maar toen de therapie was afgelopen en ze van de fiets af moest heeft ze zich even laten horen en het even op het brullen gezet. maar verder ging het wel goed. Als het echt niet ging was ik in de buurt want ik was bij Maudi op school want daar was inloopmiddag en je kon kijken bij het zwemmen en daarna nog even in de klas wat drinken met zijn allen. daarna samen chenna weer ophalen van de robbedoes.

In de kring een liedje zingen

Maudi als een prinsesje op een bloem

 

 

Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller